مردان 5 برابر زنان قرباني حوادث ترافيكي ميشوند
فارس - ۲۷/۱۱/۸۶
معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: حوادث ترافيكي در مردان 5 برابر زنان قرباني ميگيرد و شيوع اعتياد نيز در مردان10 برابر زنان است.مويد علويان امروز به مناسبت روز ملي سلامت مردان در يك نشست خبري در وزارت بهداشت، افزود: متوسط سن اميد به زندگي در مردان كمتر از زنان است، مردان بيش از زنان رفتارهاي پر خطري مانند استعمال دخانيات، مصرف الكل و مواد مخدر و ديگر رفتارهاي پر خطر اجتماعي را مرتكب ميشوند، چاقي، فشار خون و بي تحركي و استرسهاي شغلي نيز در مردان بيش از زنان است. وي اضافه كرد: حوادث ترافيكي در مردان 5 برابر زنان قرباني ميگيرد، شيوع اعتياد در مردان 10 برابر زنان است، سقوط از بلندي در مردان 3 برابر زنان اتفاق ميافتد، سوختگي، خودكشي، آسم، ايدز و هپاتيت در مردان به مراتب بيش از زنان است و وظيفه ماست كه با حساس كردن جامعه براي كاهش اين مخاطرات تلاش كنيم. معاون وزير بهداشت گفت: 27 درصد مردان روزانه سيگار ميكشند، 27 درصد اضافه وزن دارند، 10 درصد مردان چاق هستند، 40درصد كل جامعه گلسترول بالاي 200 دارند و در معرض بيماريهاي قلبي هستند، بسياري از اين بيماريها قابل پيشگيري هستند و در صورت تشخيص به موقع كاملاً درمان ميشوند، بنابراين اطلاع رساني نقش اصلي را در كنترل اين بيماريها دارند. علويان افزود: به همين منظور و به عنوان يك برنامه نمادين و سمبليك در اولين پنجشنبه اسفند هر سال با عنوان روز ملي سلامت مردان جامعه پزشكي متشكل از 400 ارولوژيست، 6 هزار پزشك خانواده و گروهي از پزشكان عمومي داوطلب به صورت رايگان به ويزيت و مشاوران مردان ميپردازند. وي ادامه داد:پايگاههاي مختلفي براي ارائه اين خدمات در اين روز تعيين شده است كه با علامتهايي مشخص ميشوند، علاوه بر خدمات مشاوره حضوري، قرار است در اين روز خدمات مشاوره تلفني و توزيع بروشور و پوسترهاي آگاهي بخش نيز انجام شود و اميدواريم در سالهاي آينده شاهد حساسيت بيشتر جامعه و توسعه خدمات پيشگيرانه براي جامعه مردان و كل جامعه باشيم تا شاخصهاي سلامت خانواده به عنوان محور اصلي برنامههاي سلامت كشور نهادينه شود.
شيوع سرطانها در مردان 3 تا 5 برابر زنان است
فارس - ۲۷/۱۱/۸۶
رئيس مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت گفت: شيوع سرطان مثانه در مردان 5 برابر زنان، سرطانهاي ريه و معده 3 برابر و ميزان شيوع بيماريهاي رفتاري و جنسي نيز در مردان به مراتب بيش از زنان است. محمد مهدي گويا، افزود: مردان به علت خصوصيات جنسيتي، رفتاري و شغلي بيش از زنان در معرض انواع بيماريهاي واگير و غير واگير هستند. وي اضافه كرد: اين بيماريها را از 3 منظر ميتوان بررسي كرد، سلامت رفتار مردان، سلامت جنسي كه معمولاً مورد توجه قرار نميگيرد و بيماريهاي مزمن مانند سرطان كه به مراتب در مردان بيش از زنان است. وي گفت: اگر سرطانهاي مختص مردان مانند سرطان پروستات را كنار بگذاريم در مورد سرطانهاي مشترك بين زنان و مردان، شيوع بيشتر را در بين آقايان به شكل معنا داري مشاهده ميكنيم، سرطان مثانه در آقايان بين 4 تا 5 برابر زنان است، بيماري كه كاملاً قابل پيشگيري و درمان كامل است، سرطان ريه و خون در مردان 3برابر زنان است و در مورد سرطانهاي غدد لنفاوي، مري، كلون نيز مردان بيش از زنان مبتلا ميشوند. گويا افزود: رفتارهاي پر خطر به ويژه مصرف مواد، بيماريهاي آميزشي و هپاتيتهاي غير خوراكي نيز در مردان به مراتب بيش از زنان است، 95 درصد مبتلايان به ايدز در ايران مرد هستند و مطالعات مختلف نشان داده است كه مصرف سيگار و الكل نيز در مردان به مراتب بيش از زنان است. .
طرح " زايمان در آب " در دانشگاه علوم پزشكي مشهد اجرايي شد
ایرنا - ۱۸/۱۱/۸۶
" منيره پورجواد " رييس بيمارستان تخصصي زنان امالبنين ( س ) دانشگاه علوم پزشكي مشهد از اجراي طرح زايمان در آب در اين بيمارستان همزمان با دهه فجر خبر داد. پورجواد ، افزود: طي چند روز گذشته ۱۵زايمان با همين روش در اين بيمارستان انجام شده است. وي گفت: دانشكده علوم پزشكي مشهد از نخستين دانشگاههاي علوم پزشكي در سطح كشور است كه طرح زايمان در آب را اجرايي كرده است. او راهاندازي "زايمان در آب" را به دنبال مطالعات و اقدامات مربوطه طي سالهاي اخير با همكاري مسوولان و متخصصان دانشگاه علوم پزشكي مشهد عنوان كرد. وي گفت: طبق مطالعات انجام شده، ۷۵درصد سزارينهاي انتخابي بخاطر ترس از زايمان طبيعي است لذا زايمان در آب يكي از روشهاي كاهش درد و آسان كردن زايمان طبيعي است. او افزود: از سال ۱۹۹۴ميلادي در دنيا روشهاي مختلفي براي كاهش درد زايمان ابداع شده كه استفاده از آب يكي از اين روشها است. اين متخصص زنان و زايمان گفت: آب با اثرات آرامبخش باعث "شلي" در تمام عضلات بدن ميشود و ميتواند دردهاي شديد زايمان را تسكين داده، به تمام نقاط بدن پخش كرده و تحت كنترل در آورد. دكتر پورجواد افزود: در زايمان بدون درد با آموزشهايي كه به بيمار داده ميشود، هنگام زايمان بدون استفاده از هرگونه دارويي براي هر بيمار يك ماما و يك اتاق اختصاص مييابد و مرحله اصلي زايمان در داخل يك حوضچه بزرگ از آب كه با افزايش دردها دماي آن افزايش مييابد، انجام ميشود. رييس بيمارستان تخصصي زنان امالبنين(س) گفت: انجام روشهاي زايمانهاي بدون درد جهت كاهش شيوع سزارين در كشور در حال گسترش است. وي هيپنوتيزم را يكي ديگر از روشهاي زايمان بدون درد عنوان و بيان كرد: تاكنون دو زايمان با اين روش در بيمارستان امالبنين(س) انجام شده است. بيمارستان تخصصي زنان امالبنين(س) مشهد با ۹۶تخت و دارا بودن امكانات جراحي در رشتههاي مختلف، دومين بيمارستان در سطح كشور است كه تقريبا همه كادر تخصصي آن را اعم از پزشك، پرستار و پرسنل اداري زنان تشكيل ميدهند.
ايران در زمينه بيهوشي در چشم پزشكي همرديف كشورهاي پيشرفته است
فارس - ۱۷/۱۱/۸۶
دبير اولين كنگره بينالمللي بيهوشي در چشمپزشكي گفت: ايران از نظر بهرهگيري از تكنيكهاي چشم پزشكي، تجهيزات و دانش چشمپزشكي در رديف كشورهاي پيشرفته جهان قرار دارد . مهوش آگاه در آيين گشايش اولين كنگره بينالمللي بيهوشي در چشم پزشكي با اعلام اين خبر افزود: هرچند هنوز كمبودهايي در اتاق اعمال بيهوشي جراحي چشم وجود دارد، اما دستاوردهاي متخصصان داخلي موفقيتآميز بوده تا جايي كه وضعيت اين اتاق با استانداردهاي بينالمللي برابر است. وي با اشاره به اينكه عمل آب مرواريد (كاتاراكت) شايعترين عمل جراحي چشم به شمار ميرود، تصريح كرد: شيوه مرسوم اعمال جراحي چشم در كشور بيهوشي عمومي است، اين در حالي است كه 85 درصد اعمال جراحي چشم قابليت انجام به كمك بيحسي موضعي را دارند كه مشكلات بيهوشي عمومي را به همراه ندارند. اين متخصص بيهوشي ادامه داد: از آنجايي كه اغلب بيماريهاي چشم در سنين بالا اتفاق ميافتد و بيهوشي عمومي براي سالمندان به ويژه ان دسته كه به بيماريهاي سيستميك از قبيل قند، ناراحتيهاي كليوي و ناراحتيهاي قلبي دچارند، با خطرات همراه است، شيوه پري بولبار روشي كم عارضه، كم خطر و بسيار سودمند تر از روشهاي معمول به شمار ميرود. وي يادآور شد: از آنجا كه تعيين عمق بيهوشي نقش اساسي در حفظ سلامت بيماران به هنگام اعمال جراحي دارد، شركتكنندگان در اين كنگره بر ضرورت تعيين عمق بيهوشي در اعمال جراحي تاكيد دارند. دبير اولين كنگره بينالمللي بيهوشي در چشم پزشكي ابراز اميدواري كرد: با تشكيل دو مركز تخصصي شامل انجمن و نيز مركز تحقيقات بيهوشي در چشم پزشكي در آينده نزديك شاهد توسعه و شكوفايي بيشتر اين رشته باشيم. وي با يادآوري اينكه اين كنگره از سوي گروه بيهوشي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي (مركز پزشكي، آموزشي و درماني شهيد دكتر لبافي نژاد)، با همكاري سازمان تامين اجتماعي، انجمن بيهوشي چشم پزشكي انگلستان، انجمن بيهوشي و مراقبتهاي ويژه ايران و نيز انجمن بررسي درد ايران برگزار شده است، اظهار داشت: براي نخستين بار در كشور است كه در قالب برپايي يك كنگره، دانشگاهها، انجمنهاي صنفي علمي و يك مركز رفاهي_ اجتماعي، با يكديگر به تعامل ميپردازند. وي ادامه داد: در اين كنگره پيشرفتهاي دارويي در زمينه بيهوشي در چشم پزشكي، پيشرفت در جريان بيهوشي عمومي، تازههاي بيحسي موضعي و ... به متخصصان بيهوشي و چشم پزشكي ارايه ميشود.
نتایج جالب توجه تحقیقات آمریکاییها در مورد تاثیر مثبت پزشک زن در درمان زنان
مهر - ۱۴/۱۱/۸۶
پژوهشگران آمریکایی در تحقیقات خود نشان دادند که انتخاب ادامه درمانهای پس از جراحی در دو جنس زن و مرد مختلف است و زنانی که پزشک معالج آنها مرد است تمایلی به ادامه درمان خود ندارند . گروهی از دانشمندان دانشگاه کلمبیا در نیویورک که نتایج یافته های خود را در مجله "ژورنال موسسه ملی سرطان" منتشر کرده اند، کشف کردند که حتی انتخاب ادامه درمان بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند، وابسته به جنس است . این بررسیها نشان می دهد هنوز زنان بسیاری هستند که تحت عمل جراجی سرطان سینه قرار می گیرند و حاضر به ادامه رادیو درمانی بعد از عمل نیستند. این درحالی است که رادیو درمانی در کاهش احتمال شکل گیری تومورهای جدید، یک استاندارد مهم به شمار می رود . مطالعات قبلی نشان می دهد که این تصمیم می تواند به طور چشمگیری تحت تاثیر ویژگیهای بیمار قرار داشته باشد که از آن جمله می توان به دور بودن مسافت محل سکونت بیمار تا مرکز درمانی اشاره کرد اما اکنون این محققان نشان دادند که جنسیت بیمار و شرایط پزشک معالج نقش مهمی در انتخاب پیگیری درمانهای پس از جراحی ایفا می کند . دانشمندان آمریکایی با بررسی اطلاعات مربوط به 30 هزار زن کمتر از 65 سال که بین سالهای 1991 و 2002 تحت عمل جراحی تخلیه تومورهای سینه قرار گرفته بودند و همچنین اطلاعات شخصی 4 هزار و 453 پزشکی که این عملهای جراحی را انجام داده اند، به این نتایج دست یافتند . در فهرست اطلاعات شخصی پزشکان، مسائلی چون جنس، سال اخذ دکترا، دانشگاه محل فارغ التحصیلی و تعداد بیماران در نظر گرفته شده بود . این تحقیق ارزیابی کرد که در حدود 75 درصد از این بیماران رادیو درمانی پس از عمل جراحی را پذیرفته اند. بیشتر زنانی که درمان خود را ادامه داده اند، زنان جوان ساکن مناطق شهری هستند و پزشکان معالج آنها زنان با مدرک تخصص است که از دانشگاههای آمریکا فارغ التحصیل شده اند . در حقیقت زنانی که تحت عمل جراحی پزشکان مرد بوده اند، تمایلی به ادامه درمان خود نداشتند .
ناهنجاريهاي اسكلت صورت با روشهاي ارتوپدي برطرف ميشود
فارس - ۷/۱۱/۸۶
با بهرهگيري از روشهاي ارتوپدي در ارتودنسي ميتوان بسياري از ناهنجاريهاي اسكلت صورت را برطرف كرد . روش ارتوپدي ناحيه فك و صورت اين امكان را به متخصصان ارتودنسي ميدهد كه ارتفاع صورت را كوتاه يا بلند يا حتي براي بيمار ايجاد چانه و گونه كرده و نسبت به رفع نقايص اين نواحي اقدام نمايد. برخلافه باور عمومي، ارتودنسي تنها مربوط به ناهنجاري هاي دنداني نميشود، بلكه اردتودنتيست قادر است، ناهنجاريهاي دنداني را به همراه تمام اعضاي استخواني فك و صورت ، لبها، بافتهاي نگه دارنده دندان، گونه، چانه و ... مرتفع كند. داودي رئيس ششمين كنگره بينالمللي انجمن ارتودنتيستها با اشاره به اينكه تغييرات ارتوپديك شامل بافتهاي نرم لب، گونه و ... نيز ميشود ، يادآور شد: بافتهاي پوشاننده صورت از بافتهاي سخت تبعيت كرده و با تغيير فرم آن ميتوان نسبت به اصلاح و بهسازي اين بافتها به زيبايي و تناسب صورت كمك كرد. وي ادامه داد: تغيير شكل صورت از ابعاد افقي و عمومي پيش از بلوغ بدون نياز به جراحي به كمك متخصصان ارتودنسي امكانپذير است. اين متخصص ارتودنسي از ايجاد چانه براي افرادي كه به دليل نداشتن چانه مناسب دچار ناهنجاري صورت هستند، نام برد و اضافه كرد: با ايجاد چانه و همچنين با تغيير ارتفاع براي صورت تحتاني ميتوان از پيري زودرس چهره جلوگيري كرد. وي تكنيكهاي نوين سوفالومتري سه بعدي، راديوگرافي ناحيه دهان و دندان به صورت سه بعدي و ميكروايمپلنت به عنوان مهمترين مواردي برشمرد كه قرار است در كنگره امسال مورد بحث و هم انديشي متخصصان و صاحبنظران داخل و خارج كشور قرار گيرد.
ايران مركز جراحي زيبايي بيني دنياست
ایسنا - ۳/۱۱/۸۶
عضوهيات مديره انجمن جراحان پلاستيك و زيبايي ايران با اشاره به اين كه ايران مركز رينوپلاستي (جراحي زيبايي بيني) دنياست، توصيه كرد: زنان پس از 17 سالگي و مردان پس از 18 سالگي عمل زيبايي بيني را انجام دهند . دكتر سيد جواد اميريزاد با بيان اين كه چنانچه اصول صحيح و مناسب عمل زيبايي بيني توسط جراح رعايت نشود، عوارض ظاهري و عملكردي به دنبال آن ايجاد خواهد شد، اظهار كرد: ايران بيشترين عمل رينوپلاستي (جراحي زيبايي بيني) را در دنيا دارد و بهترين جراحان اين رشته نيز متعلق به ايران هستند؛ بنابراين به جرات ميتوان گفت كه كشور ما مركز رينوپلاستي دنياست. دكتر اميري زاد با بيان اين كه حدود 70 درصد جراحيهاي زيبايي، عمل بيني است، افزود: عمل زيبايي بيني به نوعي مشكلترين عمل جراحي زيبايي و بحث برانگيزترين عمل است زيرا دقت پزشك جراح در انجام اين عمل بسيار حائز اهميت است. وي خاطرنشان كرد: در ايران، زنان بيشترين داوطلبان عمل زيبايي بيني را تشكيل داده و تنها حدود 30 درصد داوطلبان را مردان تشكيل ميدهند كه نسبت به سالهاي گذشته رشد بالايي داشته است. دكتر اميري زاد با بيان اين كه تنها 10 درصد شانس ايجاد عارضه قابل درمان پس از عمل رينوپلاستي وجود دارد، اظهار كرد: افراد ديابتي انسوليني، افراد مبتلا به فشار خون بالا و بيماري زمينهاي و افراد مبتلا به اختلالات شخصيتي رواني براي انجام عمل رينوپلاستي مناسب نيستند. دكتر سيد كمال فروتن، رييس انجمن جراحان پلاستيك و زيبايي ايران نيز با بيان اين كه سالهاي زيادي از شكوفايي رشته جراحي پلاستيك نميگذرد، گفت: با اين وجود اين بخش ازعلوم پزشكي توانسته است جاي خود را در برطرف كردن مشكلات جسمي و روحي بيماران باز كند. وي اظهار كرد: جراحي پلاستيك يكي از شاخههاي رشته پزشكي در سطح فوق تخصصي است كه در برگيرنده بخشهاي متعددي از علم جراحي از جمله جراحي فك و صورت و جمجمه، جراحي ناهنجاري مادرزادي، جراحي زيبايي، جراحي دست، ميكروسكوپي و سوختگي ميباشد. دكتر فروتن با بيان اين كه ارتقا وضعيت جراحان پلاستيك و افزايش بار علمي متخصصان از اهداف اين انجمن است، تصريح كرد: رينوپلاستي (جراحي زيبايي بيني) يك تخصص نيست بلكه جزئي از كار فوق تخصصان جراحان پلاستيك است. وي با بيان اين كه امروزه عوام فريبي بسياري در نصب تابلوها و به دنبال آن جلب مردم به درمان اتفاق ميافتد، تصريح كرد: از اين رو تمامي متخصصان ميتوانند تنها در تابلوها و كارت ويزيت مطبهايشان عنوان مدرك ديپلم تخصصي دريافتي خود را درج كنند، درغير اين صورت اين تابلوها و آگهيها غير قانوني بوده و صرفا جنبه تجاري دارد. دكتر مجيد لاهوتي دبير انجمن جراحان پلاستيك و زيبايي ايران با بيان اين كه انجمن نقش نظارتي ندارد، افزود: نقش اين انجمن پيشنهاد كننده و ارايه كننده راهكارهاي درست در رابطه با سلامت بيماران است. وي افزود: در حال حاضر 145 نفر در كشور دوره كامل جراحي پلاستيك را در دانشگاههاي معتبر گذرانده و داراي مجوز فعاليتند. دكتر لاهوتي تصريح كرد: همچنين عمل جراحي زيبايي بيني در بيماران ايراني با توجه به ضخامت پوست بيني در نژاد ايراني دشوارتر است و نياز به دقت و استفاده از تكنيكهاي پيشرفتهتر دارد.
------------------------